Få en spennende og variert jobbhverdag med frisørutdannelse

Er du nysgjerrig på en jobb som frisør? Mulighetene i frisøryrket er mange flere enn du kanskje tror. Les mer om hva du kan forvente deg og hvordan hverdagen i en frisørjobb er, og finn ut om en frisørutdannelse er for deg!
Som frisør får du en kreativ jobb med mange muligheter

Frisøryrket handler ikke bare om å skape velvære, men også om å bygge kundenes selvtillit og ikke minst å få utvikle seg selv som menneske. Det er en praktisk og kreativ jobb med en dynamisk arbeidsdag, hvor det alltid skjer noe nytt og spennende.

Daglig leder ved Norsk Frisørskole i Oslo, Elisabeth Olsen, liker spesielt godt at hun som frisør får møte nye mennesker hver dag:

Frisøryrket handler om å skape, være kreativ og bidra til et bedre hverdag for kunden (vi vet at håret har stor betydning på selvfølelse). Ikke minst handler det om å møte nye mennesker med forskjellig bakgrunn hver dag.

Mulighetene innen frisørfaget er dessuten endeløse. Kanskje er du interessert i makeup, eller har du en lederspire i magen og en drøm om å bli daglig leder i egen salong?

Sølvi Bjørnevoll er lærer ved Norsk Frisørskole, og ikke i tvil om at mange kan trives i en jobb som frisør:

Frisørfaget er så variert, og du aner ikke hvor mange muligheter du får i yrket vårt! Du kan klatre oppover, eller mot siden. Fashion, ledelse, markedsføring eller utdanning? Jeg får oppleve så utrolig mye spennende!

Mange veier til en god frisørutdannelse

Det finnes mange veier til frisøryrket, både gjennom offentlig yrkesfaglig opplæring i videregående skole, privatutdanning, eller ved å begynne direkte i lære i en frisørbedrift.

Offentlig og privat frisørutdannelse

Har du ikke allerede benyttet deg av retten til videregående opplæring, kan du velge offentlig opplæring gjennom et yrkesfaglig løp på videregående skole.

Hvis du imidlertid ikke valgte denne veien, finnes det også private frisørskoler, slik som Norsk Frisørskole, hvor du kan ta utdannelse innen frisørfaget.

Tea Bøe Larsen er student ved Norsk Frisørskole, og imponert over alle mulighetene som finnes:

Jeg trodde først man bare kunne bli frisør, men det er så utrolig mye mer dersom man selv vil og ønsker det. Det eneste man må gjøre er å si ifra og jobbe for det. I Raise-konsernet kan man blant annet jobbe for å bli daglig leder, regionleder, opplæringsansvarlig, jobbe innen hovedkontoret og så mye mer!

Les mer om studieløpet hos Norsk Frisørskole

Uavhengig av om du velger offentlig eller privat frisørutdannelse, er tid som frisørlærling en del av utdanningsløpet. Til slutt avlegger du en svenneprøve for å få et svennebrev.

Som etter- og videreutdanning i frisørfaget, kan du ta mesterbrev.

Les mer om mesterutdanning

Bli frisør i voksen alder

Er du voksen og vil ta fag- eller svennebrev? Har du nok yrkeserfaring, kan du ta fag- eller svennebrev som praksiskandidat.

Les mer om praksiskandidatordningen

Få lønn under utdanning som frisørlærling

Som en del av utdanningsløpet til å bli frisør, skal du være lærling i en frisørbedrift. Da får du samme rettigheter og plikter som andre ansatte, og du vil motta lærlinglønn i tillegg til å få jobbe praktisk med frisørfaget.

Læretidens lengde varierer fra to til tre og et halvt år.

Student ved Norsk Frisørskole, Tale Bakken, synes det er fint med variasjonen læretiden gir:

Det beste er å ha kunder/modeller og se hvordan verdenen til en frisør er. Det er også gøy å få gjøre noe annet enn å være på skolen, altså litt variasjon.

Frisørfaget byr på unike jobb- og utviklingsmuligheter

I en karriere som frisør kan du velge i et hav av utviklingsmuligheter, blant annet ved å fordype deg i for eksempel styling og mote, eller innen ledelse, markedsføring og økonomi.

Frisørstudent Tale Bakken er imponert over alle mulighetene som finnes:

Jeg synes egentlig det er ganske utrolig – før jeg begynte på skolen hadde jeg aldri trodd at det var så mange muligheter for noen som “bare“ har en frisørutdanning.

De fleste frisører har utviklingsmuligheter i den salongen eller bedriften de jobber i, og jobber du i en stor bedrift, som for eksempel i Raise Gruppen ved Nikita Hair eller Sayso Hair & Style kan du stadig utvikle deg på nye fagområder gjennom Raise Studio Academy.

Sølvi Bjørnevoll ved Norsk Frisørskole er ikke i tvil om at det finnes gode muligheter her:

Jeg får utvikle meg og lærer stadig noe nytt! Nå tar jeg et studie på Oslo met som heter innovasjonspedagogikk og læringsledelse i yrkesfag. Utrolig spennende og lærrerikt. 

Jeg får også delta i ulike fotokonkurranser, også er jeg leder i prøvenemnden her i Bergen. Det betyr at jeg har ansvar for å gjennomføre svenneprøvene her. Det gir meg en unik mulighet til å påvirke faget vårt.

Med frisørutdannelse kan du sikre deg en trygg jobb med god lønn

Etterspørselen etter frisører i Norge er stor, og konkurransen om de beste frisørene er tøff for både små og store salonger og bedrifter i Norge. En frisør-jobb er derfor en trygg jobb med gode lønnsbetingelser, og ikke minst er arbeidsmiljøet noe helt unikt. Frisøryrket er dessuten en av de få bransjene der håndverket ikke kan erstattes med ny teknologi.

Arbeidsmiljø i frisøryrket

For mange frisører har yrket deres blitt en livsstil. Blant kollegaer deles inspirasjon og bilder, og mange frisører er veldig sosiale, slik at du etter hvert vil bygge opp et stort sosialt nettverk. Storfamilien du blir en del av støtter og motiverer hverandre underveis.

Gode lønnsbetingelser i en frisør-jobb

Hvor mye en frisør tjener i måneden, vil variere, for som frisør er du i stor grad med på å bestemme egen arbeidsdag, og dermed også påvirke egen lønn. De fleste frisører har gode inntektsmuligheter gjennom provisjon fra behandling og frisørsalget. Gjennomsnittlig inntekt for en frisør er på lik linje med andre fagutdannede, og man har store muligheter til å tjene godt.

Arbeidstid som frisør

I frisøryrket må du være fleksibel og til stede når kunden har tid, og du har derfor stor påvirkning på egen arbeidstid. Har du mange faste kunder, kan du i stor grad styre din egen arbeidsdag ved å sette opp kundetimer når det passer deg, og har du ledig tid, kan du ta drop-in-kunder.

Lær frisørfaget på Norsk Frisørskole

Høres det ut som en frisørutdannelse kan være noe for deg? Undervisningen ved Norsk Frisørskole varer i 5 intensive måneder, med oppstart i januar og august. Deretter følger tid som frisærlærling.

Her er vi et lite miljø med plass til alle. Daglig leder ved Norsk Frisørskole i Trondheim tror mange kan trives som frisør:

Å være sosial eller et ønske om å bli mer sosial er en fordel for å bli frisør. Kreativitet er noe som kan læres under utdanning og gjennom erfaring. Men et ønske om å skape et resultat for noen andre er nok et godt utgangspunkt.

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs