Studiehverdagen hos

Norsk Frisørskole

Gjennom et fem måneder intensivkurs får du en solid grunnopplæring i frisørfaget. Her er litt praktisk informasjon om undervisningen, utstyr, kunde- og modelldager, praksisperioder og den avsluttende prøven.

Undervisningen

Undervisningen er både målrettet og fremtidsrettet, og lagt opp etter de offentlige godkjente læreplanene fra Kunnskapsløftet.

Undervisningen foregår både i klasserom og i skolesalong, mandag til fredag, kl. 08.30- 16.00, og fagene er fordelt på totalt 730 timer.

 

Utstyr

Som ny elev hos oss får du en startpakke med alt du trenger til din nye skolehverdag, samlet i en fin veske. Startpakken er inkludert i avgiften du betaler ved skolestart, og inneholder:

  • Frisørkniv
  • Børster
  • Klyper
  • Kammer
  • Sakser
  • Dukkehoder 
  • Forkle

 

Erfaring gjennom å klippe ekte kunder

En dyktig frisør gjør mer enn å klippe håret på en teknisk god måte. En dyktig frisør har høy sosial kompetanse, og interagerer naturlig med mange typer mennesker. Ikke minst er det å arbeide med håret til et menneske er noe veldig annet enn å arbeide med dukkehår.

Derfor er det viktig for oss i Norsk Frisørskole at alle våre elever får praktisk erfaring i løpet av studieperioden, ved å klippe ekte kunder under modelldager og kundedager.

Modelldager

Allerede tidlig i semesteret starter vi med modelldager. Her får du praktisert og trent på mennesker, og du får i større grad en forståelse for ulike typer hår, ansikter og hodeformer.

 

Kundedager

På slutten av semesteret blir skolen omgjort til en salong. Elevene får ta imot kunder å prøve seg i alle elementer i frisørfaget, og kundene får bestemme hvilken behandling de selv ønsker.

 

Utplassering i praksis

I løpet av de fem intensivmånedene får elevene rundt 75 timer med praksis/utplassering I praksisperioden får du observere og oppleve hverdagen i en salong, som gir deg en forståelse av hvordan salongen fungerer. Typiske arbeidsoppgaver du kan få, er for eksempel å bistå frisørene, ta imot kunder, vaske hår og lære om produktene som salongen bruker. Hensikten er å lære om hvordan dynamikken er i en salong og tilegne seg erfaring fra hverdagen i en salong.

I starten av semesteret får du vite når din praksis vil foregå. Du må selv finne ut hvilken salong du vil være på utplassering. Syns du det er vanskelig, er daglig leder på skolen behjelpelige med å finne salongen som passer for deg. De har mye kunnskap om bransjen, og kjenner din personlighet og hvor du vil passe inn. Mange av elevene våre finner i praksisperioden ut av hvilken salong de ønsker å jobbe for etter endt studie.

Husk at praksisperioden må være fullført for å kunne bestå yrkesfaglig fordypning (også kalt YFF).

 

Avsluttende prøve

I slutten av de fem intensivmånedene skal alle elever gjennom en avsluttende prøve, som har en teoretisk og en praktisk del.

Den avsluttende prøven likner veldig på svenneprøven, slik at du i større grad i forberedt til denne når du eventuelt skal ta svenneprøven. Når denne er bestått får du en profesjonell CV og diplomer for endte kurs.