Fra skolebenken til ferdig utdannelse

Etter at du har fått studieplass hos oss begynner din karrierereise. Dette er studieløpet, fra fem måneder intensivkurs, lærlingtiden, svenneprøven, svennebrevet og eventuelt videreutdanning.

1. Fem måneders intensivkurs

Først får du en solid grunnopplæring i frisørfaget, gjennom et fem måneder intensivkurs. Da lærer du grunnleggende klippeteknikker og fargeteori, makeup og stilhistorie samt praksis ute i salong.

Undervisningen er både målrettet og fremtidsrettet, og lagt opp etter de offentlige godkjente læreplanene fra Kunnskapsløftet. Vi tilbyr også videregående kurs for at du skal kunne utvikle deg og oppdatere din kompetanse, som du kan ta parallelt med frisørutdanningen.

Les mer om skolehverdagen

2. Frisørlærling

Som lærling jobber du i salong, og får lønn under opplæringen. Lærlingtiden er essensiell for å fullføre utdanningen som frisør, og vi gir deg en garanti om lærlingplass etter du har fullført de fem månedene med intensivkurs. Du kan søke om lærlingplass over hele Norge. Viser du stort engasjement og stå-på vilje, får du muligheten til å jobbe som lærling i en av våre salonger. 

Les mer om lærlingtiden her

3. Svenneprøve

I slutten av lærlingtiden kan du, om du ønsker, ta svenneprøven. Svenneprøven er en prøve som lærlinger tar ved endt utdannelse. Dette er både for å vise at man besitter kompetanse og for å kvalitetssikre yrkesutdannelsen. 

Les mer om svenneprøven og hvordan du melder deg opp.

3. Svennebrev

Svennebrevet er beviset på at du har en yrkesutdannelse innen et håndverksfag, og mange arbeidsgivere stiller svennebrev i frisørfaget som et krav. Svenneprøven tas i slutten av læretiden og senest to måneder etter endt læretid. Når svenneprøven bestås mottar man svennebrevet.

Les mer om hvilke krav som må være innfridd for at studenter hos oss kan få utdelt svennebrev.

5. Gratulerer, du er nå ferdigutdannet frisør!

I frisørbransjen er det mange utviklingsmuligheter, og de fleste frisører har gode utviklingsmuligheter i salongen eller bedriften de jobber i. Våre tidligere elever jobber for eksempel i Raise-gruppens salonger, Nikita og Sayso, noen begynner i frisørkjedenes kreative team, andre som kursholdere eller i konkurranser nasjonalt og internasjonalt.