FRA MAKEUPARTIST TIL FRISØRLÆRLING!
Jeg har fått opplevd mye på under et år i frisørbransjen, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

Sinikka Stenberg studerte ved Norsk Frisørskole høsten 2017, og jobber som lærling hos Nikita Hair Byporten. Nå ønsker hun å dele sine tanker om både studiehverdagen og livet som lærling! 

Jeg gikk på Imageakademiet i fjor og utdannet meg til makeupartist. Etter ca. et halvt år på skolen så ville jeg utdype meg mer, og bestemte meg for å ta frisørutdannelse på Norsk Frisørskole i Oslo på høsten 2017. Å gå på NFS har vært veldig morsomt og interessant! Vi hadde et godt og åpent samarbeid med lærerne, og det gjorde at det var lett å ta opp ting. De var også gode på oppfølging og når vi hadde utfordringer så jobbet de med å løse dette sammen med resten av klassen. Jeg ønsker absolutt å anbefale dette studiet til andre! Dette var et halvår som gikk veldig fort og jeg sitter igjen med mye ny kunnskap, det er en morsom studieretning og gode og motiverende lærere som har vært veldig behjelpelige på veien til å bli frisør.

De stilte opp og hjalp til ved å stå med meg når jeg trengte assistanse, og ved å være inkluderende.

Neste steg var å bli lærling, og jeg hadde ikke store forventninger til denne perioden. Jeg hadde på følelse av at det kom til å bli lite kunder i begynnelsen i og med at jeg var helt fersk, men på Nikita Hair Byporten ble jeg kastet rett ut i det! Jeg fikk en rekke kunder fra starten av og fikk virkelig testet meg. I starten var jeg litt nervøs for å ha kunder for jeg følte meg uerfaren, men læringskurven var bratt og jeg kom derfor fort over den kneika. En av grunnene til at jeg kom fort i gang var hjelp og støtte fra de andre frisørene og de tidligere lærlingene. De stilte opp og hjalp til ved å stå med meg når jeg trengte assistanse, og ved å være inkluderende.

På Byporten jobbet jeg med Sanya, kreativ leder for Nikita Creative Team, og når hun spurte om jeg kunne være makeupartisk på et stort bloggevent de hadde på Nikita Majorstukrysset så takket jeg selvfølgelig ja! På dette eventet hadde Nikita Hair premiere på den nye kolleksjonen, og inviterte bloggere fikk mulighet for å se den nye kolleksjonen live. Det kom 4 modeller som skulle styles i frisyrer fra den nye kolleksjonen, og jeg fikk lov til å sminke de slik at de var klare til kolleksjonslansering denne dagen!

Min store drøm er å være kreativ, og kunne få utfolde meg.
Og dette vil jeg å oppnå ved å bli en del av Nikita Creative Team!

Miljøet har vært bra både på skolen og i salong, og det er kanskje det viktigste! Og ved et godt miljø så kan man ta opp ting som ikke er like bra uten å lage en big deal ut av det. Det å kunne snakke åpent om saker og vis støtte, å gi komplimenter for det du gjør, og ikke minst at man ikke glemmer hverandre i en travel hverdag er med på å skape et godt arbeidsmiljø. Jeg har fått opplevd mye på under et år i frisørbransjen, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

«Snakke åpent om saker og vis støtte, gi komplimenter, og ikke glemme hverandre i en travel hverdag!»

Vi hjelper deg å leve drømmen din!