Sånn ble jeg daglig leder


“Å få gjøre en forskjell i andre menneskers liv,
både utseendemessig,
men mest på det personlige plan”

Jeg elsket å lære nye ting, og trivdes bare mer og mer med å være frisør.

Hvordan karrieren din utvikler seg er vanskelig å vite, men når du først har valgt utdannelse vil det åpnes nye veier innenfor din retning!

Jeg hadde ingen mål for hva jeg ønsket å jobbe med, men tenkte kanskje å bli lege.
Jeg ønsket en helge- og ettermiddagsjobb for å tjene egne penger, og leverte derfor ut søknader til alle butikkene på Jekta Storsenter –  for jeg måtte jo få napp en eller annen plass! Etter noen dager ringte Nikita meg, og spurte om jeg ville være ryddehjelp der.

Hadde aldri engang vurdert å bli frisør, men tenkte – hvorfor ikke?
Jeg begynte å jobbe sammen med mange flotte mennesker, kostet hår, tørket støv og ryddet. Etter en liten stund fikk jeg lov å ta imot kundene når de kom inn, gi de kaffe og henge opp jakken.

Det var DA jeg kjente det. Den gleden og energien jeg fikk av å gjøre andre glad! Jeg ble hekta, og ville ha mer. Heldigvis for meg, hadde lederen i Nikita-salongen tro på meg, og lot meg få ta steget til å vaske hår, skylle ut farge og gjøre andre småting for kundene til de andre frisørene. Og gjett hvor stolt jeg var!! Det føltes som egne kunder, og jeg fikk ta vare på dem, og lederen min stolte på at jeg fikk det til! Etter en måned i salongen, ringte jeg til fylket for å bytte fra allmenne fag til frisørlinja, selv om fristen egentlig var gått ut. Jeg var så glad, for nå skulle jeg bli frisør på ekte!!

Under begge årene på videregående skole, jobbet jeg i salongen på kveldstid og i helgene, og fikk mer og mer innsikt i faget.
Jeg fikk ha modeller til klipp og farge, og jeg vokste utrolig mye som menneske.
Fra å være en veldig stille og sjenert jente, vokste jeg til å bli utadvendt og positiv, mye på grunn av de som trodde på meg.

Hvis jeg spurte om jeg kunne få lov til noe, var det aldri et NEI, det kan du ikke fordi du er jo bare en frisørelev, men det var alltid et JA! Jeg tror du klarer det hvis du bare har troen på deg selv!


Etter skoletiden startet jeg som lærling, og etter to år tok jeg fagbrev i 2004

 

Å gjøre andre glad ble en leveregel for meg, og jeg elsket arbeidsdagene mine.
Med fagbrev i sekken, ble jeg senere faglig leder for andre lærlinger og det var spennende å se de utvikle seg og bli gode. 

For en kombinasjon! Gjøre kundene mine glade og fornøyde, samtidig som jeg fikk ta del i andre menneskers faglige utvikling.
Dette ga meg mye, og etter noen år ønsket jeg å bli leder. Min egen leder trodde på meg og ønsket at jeg skulle lykkes med å nå mine mål. Derfor fikk jeg gå på et leder-trainee program i Raise. Der lærte jeg om hvordan bli en god leder og fikk vokse og utvikle meg.

Men etter dette var jeg sulten på mer, på hvordan jeg på best mulig måte kunne få andre til å vokse.
Det hadde vokst frem en liten lærer inni meg, så jeg bestemte meg for å utdanne meg som yrkesfaglærer. Tre år senere var siste eksamen levert og bacheloren i boks!
Under studiene var jeg så heldig å starte opp, og lede Norsk Frisørskole i Tromsø.

Tenk å få knytte all den viktige teorien jeg fikk på Høyskolen rett inn i praksis i egen lærerjobb! Det var tre heftige år, men så mye jeg lærte og så mye jeg vokste!

I dag gleder jeg meg over å få bygge grunnmuren til mine egne frisørspirer og gjøre dem klar til å ta fatt på den ekte frisørhverdagen!

Mine ambisjoner for fremtiden er alltid å være i utvikling, både på det personlige og faglige planet.

Kanskje blir det en mastergrad i yrkespedagogikk? 🙂

Som nyutdannet frisørlærling kan vi tilby jobbgaranti hos en av våre salongkjeder. Og når du har fått lærlingplass er det grenseløse muligheter! Du kan bli daglig leder, instruktør, og også en del av Creative Team. Kun dine ambisjoner vil sette grenser!

Vi hjelper deg å hente ut ditt potensiale slik at du kan leve drømmen din!