10 GRUNNER TIL Å BLI FRISØR!

Frisører assosieres med kreativt, sosialt og fleksibelt – men dette er bare noen av fordelene med frisøryrket!

 1Kreativt yrke

Frisøren får brukt sine kreative evner daglig!
Verden er i stadig endring, og nye trender, teknologier og tendenser kommer raskere enn noensinne.

Derfor kreves det stadig en nytenkning av hvordan man jobber med mennesker, og det er få yrker som tillater så mye fritt spillerom for kreativ utfoldelse.

Er du en frisør som brenner for faget har du store muligheter for å forfølge kreativt arbeid enda lenger.

Du kan også konkurrere i forskjellige kategorier, som for eksempel Årets lærlingÅrets frisørÅrets avantgarde eller Årets stylist.

Å være del av et kreativt team innebærer blant annet

  • Være ansvarlig for morgendagens “looks”
  • Tolke og formidle trender ut til kollegaer og kunder
  • Skape profesjonelle bilder, lookbooks og tutorials
  • Bygge en spennende portofolie
  • Holde kurs over hele landet
  • Mulighet for å bygge nettverk i medie- og motebransjen
  • Hårshow og hårmesser

2 Sosialt arbeidsmiljø

Som frisør kommer du i kontakt med mange mennesker og man er heldig som har innsikt i alle lag av samfunnet.
Alle har behov for å klippe seg, og i salongen, og hos frisøren er det naturlig å dele. Om man snakker om været, sykdom, dating, siste trender til dødsfall eller ferien. Kanskje hopper man innom alle som den mest naturlige i hele verden.

Frisører opparbeider seg en utrolig kompetanse på det sosiale og omtales som de ultimate menneskekjennerne, og “hobby psykologene”.

Den psykologiske effekten av dette frirommet som en salong skaper for samtale og en «time out» bidrar muligens til at et besøk hos frisøren har en positiv helsebringende effekt. Om ikke annet ved at  du rent praktisk føler deg fresh og fin på håret!

3Kompetanse og anerkjennelse

En god frisør har høy status i dagens samfunn, og er veldig etterspurt.

Mange av kundene i dag er motebevisste og vet hva de vil ha, og vil derfor ha en dyktig frisør som er oppdatert til enhver tid.

4Trivsel

I følge en undersøkelse gjort av britiske City & Guilds er det nettopp frisører som er lykkeligst på jobb. Hele 40 prosent av frisørene i undersøkelsen svarer at de er lykkelige.

5 Utviklingsmuligheter

I frisørbransjen er det mange utviklingsmuligheter. Noen velger å videreutdanne seg til å bli stylist for å jobbe enda tettere opp mot moter, trender og tendenser, andre tar pedagogikk og jobber som frisørlærer og andre igjen velger å ta Mesterbrevet for å lære mer om ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori, og man kan da drive egen salong.

De fleste frisører har utviklingsmuligheter i den salongen eller bedriften de jobber i. Jobber du i en stor bedrift som for eksempel Nordens største frisørkonsern RaiseGruppen er mulighetene uendelige! RaiseGruppen har tre ulike kjeder, Nikita Hair, HairShop og Headmasters. Innenfor hver av disse konseptene kan du klatre dersom du har ambisjoner om det. Da bruker du din frisørfaglige bakgrunn til å bli faglig leder eller daglig leder i salong, eller du kan bli regionsleder for flere salonger. I RaiseGruppen er markedsansvarlig i Nikita Hair og kjededirektøren i Headmasters gode eksempler på nettopp dette. De begynte begge som frisørlærlinger og jobbet seg oppover til der de er i dag.

6 En livsstil

Frisøryrket er for mange frisører blitt en livsstil. Yrket og jobb er en hobby, og man lever og ånder for faget sitt. Som kollegaer deler man inspirasjonskilder og bilder for eksempel på sosiale medier. Mange frisører er veldig sosiale, og man bygger etterhvert opp et stort sosialt nettverk.

7Trygg jobb

Etterspørselen etter frisører er meget stor i Norge, og konkurransen om de beste frisørene er tøff for både små og store salonger og bedrifter. Lønnsbetingelsene er generelt gode, utviklingsmuligheten er store og man har mulighet til både å jobbe i Norge og i utlandet. Frisøryrket er dessuten en av de få bransjene der håndverket ikke kan erstattes med ny teknologi!

8Gode lønnsmuligheter

Som frisør er man i stor grad med på å bestemme egen arbeidsdag, og dermed også påvirke egen lønn. De fleste frisører har gode inntektsmuligheter gjennom provisjon. Man kan få provisjon av behandling og av frisørsalget. Gjennomsnittelig inntekt for en frisør er på lik linje med andre fagutdannende, og man har virkelig store muligheter til å tjene godt.

9Bygge relasjoner

En etterspurt frisør vil alltid komme i kontakt med dyktige mennesker innenfor frisørbransjen. Det å ha gode relasjoner kan være en stor fordel for senere utvikling om man vil gå i andres fotspor.

 10Fleksibel arbeidstid 

Som frisør har du stort sett en fleksibel arbeidstid. Har du mange faste kunder, kan du i stor grad styre din egen arbeidsdag ved å sette opp kundetimer når det passer deg. Har du ledig tid kan du ta drop-in-kunder. I frisøryrket må man være fleksibel og tilstede når kunden har tid, og man har derfor stor påvirkning med tanke på egen inntekt.